PHOTO: European Parliament 2024

Evropski poslanci z enotnim sporočilom iz EP: “Zahtevamo premirje na vseh frontah zdaj!”

Na pobudo evropske poslanke Ane MIRANDE PAZ (Zeleni, Španija) so poslanci iz več političnih skupin Lynn BOYLAN (Levica, Irska), Cecilia STRADA (S&D, Italija), Gordan BOSANAC (Zeleni, Hrvaška), Rima HASSAN (Levica, Francija) ter Matjaž NEMEC na skupni novinarski konferenci v Evropskem parlamentu v Strasbourgu danes pozvali k premirju na Bližnjem vzhodu, v nasprotnem primeru pa so se zavzeli za uveljavitev sankcij proti Izraelu.

Celotno izjavo evropskega poslanca Matjaža NEMCA (S&D/SD) objavljamo v nadaljevanju v celoti:

“Danes stojimo pred vami kot poslanci Evropskega parlamenta različnih političnih skupin, pogosto z različnimi političnimi pogledi.

Stojimo kot Evropejci, združeni v projektu, ki so ga naši predhodniki videli kot edino možno rešitev za trajen mir po drugi svetovni vojni.

Predvsem pa stojimo tu, združeni v prepričanju, da je to, kar se dogaja na Bližnjem vzhodu — v Gazi, na Zahodnem bregu, v Libanonu, Siriji, Jemnu, Iranu in Izraelu — ena največjih tragedij naše generacije.

Mednarodni red, mednarodno pravo in institucije se krhajo. Na tisoče nedolžnih življenj je grozovito umorjenih, s tem pa občutek človečnosti.

UNRWA, rešilna bilka za milijone palestinskih beguncev, je nenehno zlorabljena in napadena s strani desnega političnega pola. Prizadevanja za ukinitev UNRWA so že postala del širšega načrta judovske države razčlovečenja in pregona Palestincev iz območja, ki so v svojem bistvu močno prežeta z nestrpnostjo do Islama.

Vso to dogajanje praktično opazujemo v živo, preko zaslonov, kar nam kot politikom in mednarodni skupnosti nalaga še večjo odgovornost za ukrepanje!

Izraelsko vodstvo odpira nova bojišča brez posledic. Tako Libanonu grozi z opustošenjem, kakršnega zdaj opazujemo v Gazi.

To moramo ustaviti!

Evropa in ZDA morata prenehati pošiljati orožje Izraelu!

Suspendirati moramo pridružitveni sporazum med Unijo in Izraelom!

Prepovedati trgovanje z naselbinami!

Sankcionirati skrajneže, vključno s tistimi v izraelski vladi!

Potrebujemo trajno prekinitev ognja na vseh frontah!”

über evropskeno

Siehe auch

Glavna skrb ljudi na začetku novega zakonodajnega obdobja življenjski stroški

Evropski parlament je danes objavil povolilno javnomnenjsko raziskavo Eurobarometer, ki vsebuje podatke o volilnem vedenju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *